Foto 1

Groep 1/2b

Welkom op de klassensite van groep 1/2B van juf Monique

BERICHTEN

04 jun 2018 - Thema verkeer
Preview foto Het thema verkeer is iets waar elk kind mee te maken krijgt. Op weg naar school komen kleuters al in verschillende verkeerssituaties terecht. Of ze nu gaan lopen, met de fiets komen of in de auto stappen, ze ervaren het verkeer, het maakt deel uit van hun directe omgeving. En welk kind is er nu niet onder de indruk van grote graafmachines, of die bus die ze naar schoolreis brengt? 

 

Doel van het project

Wij willen de kinderen de volgende dingen leren:

  • Het wordt steeds drukker in de leefomgeving van het kind. Wij willen de kinderen leren wat veilig is en wat niet
  • Leren hoe je moet oversteken; op een zebrapad, met een oversteeklicht en gewoon op straat
  • Hoe zit je veilig in een auto?
  • Hoe kom je naar school?
  • Bekijken van verschillende vervoersmiddelen


09 mrt 2018 - Thema Ziek en gezond
Wij zijn deze week gestart met het Piramide thema: Gezondhied! en Alles in 1 thema: Dinosaurussen.

 

Ziek zijn is niet leuk. Zeker niet als het zo ernstig is dat je naar de dokter moet of misschien zelfs naar het ziekenhuis. Door in de groep aandacht aan dit thema te besteden, kunnen de kinderen al een beetje kennismaken wat er allemaal gebeurt als iemand ziek is.

 

De groepen 4 t/m 8 zijn deze week gestart met Alles in 1. Wij sluiten ons aan bij groep 4: Dinosaurussen.

De kinderen leren d.m.v knutselopdrachtjes en filmpjes heel veel 

 

Wij hopen dat de kinderen heel veel plezier zullen hebben en veel zullen leren.

 


02 jun 2017 - Thema kunst

12 apr 2017 - Website rekenen oefenen
http://www.kleuteridee.nl/digibord-rekenen/06 apr 2017 - Bezoek kinderboerderij
Preview foto

06 apr 2017 - Lekker Fit clinic
Preview foto

20 feb 2017 - Skvr les: Ik ben kwijt
Preview foto

31 jan 2017 - Thema Ziek en gezond
Thema Ziek en Gezond

Ziek zijn is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Ze hebben pijn of vlekjes en misschien zelfs een verband. Maar ziek zijn kan ook leuk zijn. Want als je ziek bent, word je vaak wel een beetje verwend. In dit thema staan pijn, ziek zijn en ongelukjes centraal. De kinderen maken kennis met de dokter, de apotheek en het ziekenhuis. Ze leren wat gezond en ongezond eten is, leren meten en wegen. Verder zijn ze in de weer met ‘bloederige’ wonden, pleisters, zalfjes, pilletjes en drankjes. Stof genoeg dus voor kleuters om te spelen, te ontdekken, te leren en met Taal bezig te zijn

 

Wat kunt u thuis doen?

Praten over “gezond leven”. Goede voeding, goede slaap-en leefgewoonten, lichaamsverzorging en hygiënische leefomstandigheden, sport en beweging, buiten spelen en veel contact met de natuur. Maar ook als je gezond leeft kan je wel eens ziek worden. Dan kun je naar de dokter gaan of de dokter komt thuis. In sommige gevallen krijg je medicijnen, die je eerst via een recept bij de apotheek moet ophalen. Voor de ontdektafel; We kunnen allerlei spullen goed gebruiken voor de ontdektafel. Voor dit thema willen we graag: - platen/foto’s van ziek zijn, ziekenhuis, apotheker, arts, verpleegster ed. - doktersspullen - verbanden, pleisters


31 okt 2016 - thema: Herfst
Preview foto  

 

Thema : herfst

 

Voor veel mensen is de herfst en geliefd seizoen. De natuur ziet er prachtig uit en door de veranderende weersomstandigheden voelen mensen de charme van de start van een nieuw seizoen: de herfst waarin alles in voorbereiding is voor de naderende winter.

 

Wat merken kinderen hiervan?

Kleuters hebben de herfst nog niet zo vaak meegemaakt. Wij kunnen hen bewust maken van de verandering die de seizoenen met zich meebrengen. Maar kinderen zijn vooral heel puur in hun eigen beleving.

 

In het project Het regent blaadjes spelen we in op de verwonderingen, de waarderingen, de nieuwsgierigheid en de behoefte aan kennis bij de kinderen.  We nemen hen mee de natuur in, naar gelang de mogelijkheden die er zijn. Voor kinderen betekent een tocht naar buiten het opdoen van veel nieuwe ervaringen. Het beleven van de natuur en het klimaat zelf, vormt bij dit project het uitgangspunt voor allerlei activiteiten in het lokaal waarbij er is voor alle ontwikkelingsgebieden.

 

We dagen de kinderen uit om over hun ervaringen te praten, vragen te stellen, te onderzoeken, kennis te vergaren, om beeldend vorm te geven, te zingen en te dansen en te genieten van verhalen. Dat alles zal bijdragen aan de manier waarop de kinderen alle prachtige en boeiende aspecten van het herfstseizoen beleven en verwerken.


21 sep 2016 - Voorlezen
Preview foto Vandaag heeft de vader van Jayant, 2 hele leuke verhaaltjes voorgelezen over een koning en koningin.

De kinderen vonden het heel leuk.

Wilt u ook voorlezen? Geef u dan bij mij op.