Groep 4

Welkom op de klassensite van groep 4 van juf Natasha

 

 

Lieve ouders/verzorgers,

 

 

Welkom op de website van groep 4

 

 

In groep 3 hebben we leren lezen, rekenen en schrijven. In groep 4 gaan we een stap verder: we leren steeds grotere woorden lezen, moeilijkere woorden spellen, grotere sommen maken, vloeiend aan elkaar schrijven en hoofdletters maken. Daarnaast gaan we ook beginnen met Nieuwsbegrip zodat we teksten steeds beter leren te begrijpen. Op deze pagina proberen wij u op de hoogte te houden van alle belangrijke activiteiten in de klas. U kunt hier informatie vinden over huiswerk, activiteiten, foto's en welke stof er in de klas wordt behandeld.

 

Wij wensen iedereen veel leerplezier dit jaar :)

 

Juf Natasha          

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

BERICHTEN

30 jan 2018 - lezen

Lezen

In groep 4 vindt de overgang plaats van het aanvankelijk naar het voortgezet technisch lezen. Het leestempo gaat een steeds belangrijker rol spelen. Met lezen vergroot je ook je woordenschat, hetgeen van belang is voor het begrijpend lezen. 

Het is belangrijk om thuis het lezen te stimuleren. Ook af en toe samen lezen werkt bevorderend en zo hoor je ook meteen de vorderingen die je kind maakt. Laat je kind dus zoveel mogelijk ‘leeskilometers’ maken.

We hebben leuke leestips op AVI-M4 en AVI-E4 niveau. AVI-M4 staat voor het leesniveau van de gemiddelde leerling 'midden' groep 4. AVI-E4 geeft het gemiddelde leesniveau aan het einde van groep 4 weer. 

 

 

 

 

 

 Begrijpend lezen


16 nov 2017 - Dit hebben wij al geleerd:
Dit hebben we al geleerd;
- Taal;
Zelfstandig naamwoord, werkwoord, lidwoord, bijvoeglijk naamwoord, samenstelling, alfabetische volgorde, schrijven van verhalen.
- Spelling;
Woorden met twee medeklinkers aan het begin of het eind, woorden met drie medeklinkers aan het begin of het eind, woorden die beginnen met f of v en s of z (we weten het verschil door aan onze keel te voelen!).
- Rekenen;
Sommen tot 10, sommen tussen 10 en 20, sommen over het tiental, springen op de getallenlijn tot 100, rekenen met geld, hele en halve uren bij klokkijken op een analoge klok, keersommen aan de hand van een plaatje en de tafel van 1 en 2!

Natuurlijk hebben we nog veel meer geleerd en leren we elke dag weer iets nieuws. 
Groep 4 is een leuk, leerzaam jaar!

31 okt 2016 - Rekenen

01 sep 2016 - Inloopochtend
Afbeeldingsresultaat voor inloopochtend

 

Elke vrijdagochtend  van 8.30 uur t/m 8.45 uur zijn alle ouders van harte welkom voor de inloopochtend.

 


01 sep 2016 - onze klas
Afbeeldingsresultaat voor onze klas