Foto 1
 

Groep 6

Welkom op de groepspagina van groep 6

van Juf. Gieta 

 

Beste ouders/verzorgers,

 

Ik ben juf Gieta Jhakry, leerkracht van groep 6. 

In mijn klas hebben we respect voor elkaar en proberen we elkaar te begrijpen. We geven elkaar kansen en helpen waar nodig. Ook op de speelplaats laten we iedereen meespelen. We houden ons aan de gemaakte afspraken en zorgen voor elkaar. Iedereen mag zichzelf zijn in de eigen ontwikkeling tot een prachtig mens.

 

 

 

Afspraken en meldingen
Mijnschoolinfo is een belangrijk communicatiemiddel tussen de school en thuis. Ouders kunnen via mijnschoolinfo ook informatie doorgeven of een afspraak maken voor een gesprek. Het is belangrijk voor het kind dat er wederzijds vertrouwen is tussen ouder en leerkracht. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kind.

 

 

Zwemmen  (elke maandag)

*Zwemkleding verplicht.

Adres zwembad:

Zwembad Overschie

Burgemeester Koningssingel 45

3042 NK Rotterdam

Tel. 0104157064

 

 

Gymmen

Elke dinsdag en donderdag

Gymkleding en gymschoenen verplicht

Les van juf Dirja

 

 

Hindi lessen

Elke vrijdag.

Les van meester Ronny. 

 

 

 

 

 

 

BERICHTEN

04 mrt 2020 - Uitstapje thema Middeleeuwen
De kinderen gingen naar Openlucht museum Archeon. De beleving hoe het tijdens de middeleeuwen in een dorp geleefd en gewerkt werd. De kinderen hebben boogschutter leren schieten. Het allerleukste van dit uitje!

 

  

 


04 mrt 2020 - Uitstapje thema Voeding
 

 

Activiteit in het  museum Sabi Suriname in Amsterdam. De kinderen hadden bruine bonen met rijst gekookt. 


26 okt 2019 - Subh Divali
Jaarlijks vieren Hindoes over de hele wereld in oktober of november, afhankelijk van wanneer een nieuwe maan komt, het Divali- of lichtfeest.


Divali is het feest van de terugkeer van Koning Shri Ram en zijn vrouw Sita naar zijn volk na zijn 14 jaar verbanning in het land Ayodhaya. Toen zij terugkeerden stak het volk overal vreugde-vuren aan. Vandaar dat de terugkeer met een vuurfeest wordt herdacht.


Divali staat voor de overwinning van het licht op de duisternis, van het goede op het kwade en van de waarheid op onwaarheid.


Kenmerkend voor Divali is het aansteken van diya’s. Dit zijn kleine ronde potjes van gebakken klei, waarin een lont van gedraaide watten zit, die gedrenkt is in ghee (geklaarde boter). Bij het vallen van de avond brengen Hindoes een klein vuuroffer, zij offeren prasad (zoete spijs) en de diya’s worden in huiselijke kring aangestoken.

 

Groep 6 wenst iedereen een Subh Divali toe!


03 okt 2019 - Navratri
Preview foto De kinderen gingen i.v.m. Navratri naar de mandir.

Navratri betekent letterlijk “negen nachten”. Tijdens de negen nachten durende devotionele dienst, worden de negen manifestaties van Durga Mata vereerd. Het zijn de 9 nachten waarin wij Durga Mata aanbidden in de vorm van dé Oermoeder; de energie waaruit alle materie is ontstaan. Het is ook de kracht van vernieuwing en de kracht van schepping. De kracht die in alle schepselen
voorkomt, maar zich vooral manifesteert in het vrouwelijke aspect van creatie. Daarom staat de vrouw tijdens Navratri centraal.