Lekker Fit!

Regenboogschool Shri Saraswatie is een "Lekker Fit!" school. Dit houdt in dat er extra aandacht wordt besteed aan een gezonde en actieve leefstijl van alle leerlingen. 

De groepen hebben drie keer in de week een beweegmoment. Dit bestaat uit drie keer per week gym, of voor de groepen 5 en 6 twee keer gym en een keer zwemmen. Voor de leerlingen van groep 3 t/m 8 is er na schooltijd vrijblijvend extra beweegaanbod. De invulling hiervan is elke keer anders en daarom wordt u hierover apart geïnformeerd.
Voor de groepen 1 en 2 is er een speciaal Lekker Fit! kleuterprogramma opgesteld waar spelenderwijs 'bewegen' en 'groente en fruit' blijvend aan bod komen.
Naast het extra beweegaanbod wordt op een Lekker Fit! basisschool water drinken gestimuleerd, eten alle leerlingen alleen groente en fruit tijdens de ochtendpauze en wordt er Lekker Fit! getrakteerd. Als Lekker Fit! school vinden wij het belangrijk om hier samen met u aandacht aan te besteden.

 

Lekker Fit! Water
Water is de meest gezonde dorstlesser. In andere drankjes die kinderen drinken zit vaak veel suiker. Veel suiker kan leiden tot overgewicht en een slecht gebit. Zoete drankjes kunnen ook kleur- en smaakstoffen bevatten die ongezond zijn. Bovendien is water lekker én goedkoop. In Nederland is water uit de kraan altijd schoon, gezond en veilig. Het wordt minstens even streng gecontroleerd als water uit flessen.

Om kinderen te stimuleren water te drinken, mogen de kinderen een bidon met water meenemen en deze gebruiken in de gymles en in de klas.

 

Lekker Fit! Groente en Fruit
In de ochtendpauze wordt er alléén groente en fruit gegeten op onze school. Wij geven de kinderen een vast groente- en fruitmoment op school omdat:

  • Kinderen zo op een leuke manier samen kennismaken met groenten en fruit.
  • Dit kinderen aanmoedigt hun smaak te ontwikkelen.
  • Het helpt kinderen in te laten zien waarom gezonde voeding belangrijk is, nu en later als ze groot zijn.
  • Uit onderzoek is gebleken dat kinderen in Rotterdam vaak te weinig groente en fruit eten.

Kinderen die regelmatig en gezond eten, kunnen zich beter concentreren en daardoor beter leren in de klas. 

 

Lekker Fit! Trakteren
Jarig? Dat wordt natuurlijk op school gevierd. Op onze school mag de jarige Lekker Fit! trakteren. Dat betekent: één is genoeg en klein is oké! 

Een traktatie is een extra tussendoortje. Het geeft een feestelijk tintje aan het jarig zijn. Hoe iets gepresenteerd wordt, is voor veel kinderen vaak nog leuker dan de traktatie zelf.

Voor inspiratie en creatieve traktaties klik dan hier.

 

Lekker Fit! school-diëtist voor iedereen!
De school-diëtist, Lotti Elfferich, is er voor al uw vragen over het eetgedrag van uw kind.

  • Maakt u zich zorgen over de uitslag van de Fittest?
  • Eet uw kind slecht, te weinig of juist te veel?
  • Wilt uw kind niet ontbijten of geen groente of vlees eten?

De school-diëtist kan u hierbij helpen.
Zij is regelmatig op school aanwezig voor spreekuren en geeft ook oudervoorlichtingen of lessen.
 
U kunt haar bellen op 0614973813
of mailen;  info@derodtterdamsedietist.nl
of via de website;  www.derotterdamsedietist.nl