Lekker Fit!

De Shri Saraswatie School is een Lekker Fit school! Dit houdt in dat er extra aandacht wordt besteed aan een gezonde en actieve leefstijl van alle leerlingen. 
De groepen hebben 3x in de week een beweegmoment. Dit bestaat uit 3x keer per week gym, of voor de groepen 5 en 6 2x gym en 1x zwemmen. Voor de leerlingen van groep 3 t/m 8 is er na schooltijd vrijblijvend extra beweegaanbod. De invulling hiervan is elke keer anders en daarom wordt u hierover apart geïnformeerd.
Voor de groepen 1 en 2 is er een speciaal Lekker Fit! kleuterprogramma opgesteld waar spelenderwijs 'bewegen' en 'groente en fruit' blijvend aan bod komen.
Naast het extra beweegaanbod wordt op een Lekker Fit! basisschool water drinken gestimuleerd, eten alle leerlingen alleen groente en fruit tijdens de ochtendpauze en wordt er Lekker Fit! getrakteerd. Als Lekker Fit! school vinden wij het belangrijk om hier samen met u aandacht aan te besteden.

 

Lekker Fit! Water

Water is de meest gezonde dorstlesser. In andere drankjes die kinderen drinken zit vaak veel suiker. Veel suiker kan leiden tot overgewicht en een slecht gebit. Zoete drankjes kunnen ook kleur- en smaakstoffen bevatten die ongezond zijn. Bovendien is water lekker én goedkoop. In Nederland is water uit de kraan altijd schoon, gezond en veilig. Het wordt minstens even streng gecontroleerd als water uit flessen.

Om kinderen te stimuleren water te drinken, mogen de kinderen een bidon met water meenemen en deze gebruiken in de gymles en in de klas.

 

Lekker Fit! Groente en Fruit

In de ochtendpauze wordt er alléén groente en fruit gegeten op onze school. Wij geven de kinderen een vast groente- en fruitmoment op school omdat:

  • Kinderen zo op een leuke manier samen kennismaken met groenten en fruit.
  • Dit kinderen aanmoedigt hun smaak te ontwikkelen.
  • Het helpt kinderen in te laten zien waarom gezonde voeding belangrijk is, nu en later als ze groot zijn.
  • Uit onderzoek is gebleken dat kinderen in Rotterdam vaak te weinig groente en fruit eten.

Kinderen die regelmatig en gezond eten, zich beter kunnen concentreren en daardoor beter leren in de klas. 

 

Lekker Fit! Trakteren

Jarig? Dat wordt natuurlijk op school gevierd. Op onze school mag de jarige Lekker Fit! Trakteren. Dat betekent: één is genoeg en klein is oké! 

Een traktatie is een extra tussendoortje. Het geeft een feestelijk tintje aan het jarig zijn. Hoe iets gepresenteerd wordt, is voor veel kinderen vaak nog leuker dan de traktatie zelf.

Voor ouders van kinderen in groep 1 en 2  is er een rek, met daarin receptkaarten om mee naar huis te nemen. Voor ouders van kinderen in groep 3 t/m 8 zijn er digitale receptkaarten beschikbaar op rotterdamlekkerfit.nl/trakteren. Daarnaast is er voor alle groepen een Lekker Fit! Trakteren - receptenmap. Hierin staan voorbeelden van traktaties.

 

Lekker Fit! Schooldiëtist voor iedereen!
De school-diëtist, Lotti Elfferich, is er voor al uw vragen over het eetgedrag van uw kind.
àMaakt u zich zorgen over de uitslag van de Fittest?
àEet uw kind slecht, of juist te veel of?
àWil uw kind niet ontbijten of geen groente of vlees eten?
 De school-diëtist kan u hierbij helpen.
Zij is regelmatig op school aanwezig voor spreekuren en geeft ook oudervoorlichtingen of lessen.
 
U kunt haar bellen op 0614973813
of mailen; info@derodtterdamsedietist.nl
of via de website;  www.derotterdamsedietist.nl