Nieuws

Ventilatie op onze school

Ventilatie op onze school

30 september 2020 - De afgelopen weken is er veel gesproken over de rol van ventilatie van gebouwen bij het verspreiden van het coronavirus.
Lees meer ›
Zaterdagschool gaat van start!

Zaterdagschool gaat van start!

03 september 2020 - De zomervakantie is inmiddels voorbij. DIt schooljaar starten wij met de (gratis) zaterdagschool voor iedereen tussen de 4 en 12 jaar. Ook verwelkomen wij u als ouder om mee te doen met leuke workshops! Lees hier wat de zaterdagschool is en hoe zo een dag eruit ziet.

 
Lees meer ›

Impressie van de zomeractiviteiten op onze school

24 augustus 2020 - 
Eerste Rotterdamse schoolgebouw voor Surinaamse gemeenschap

Eerste Rotterdamse schoolgebouw voor Surinaamse gemeenschap

24 augustus 2020 - Regenboogschool Shri Saraswatie krijgt een prachtig nieuw schoolgebouw aan de Schiedamseweg. Voor het eerst in de historie krijgt Rotterdam een schoolgebouw voor de Surinaamse gemeenschap, al kan iedereen er natuurlijk terecht. Het gebouw is in 2022 klaar en krijgt plek voor enkele honderden kinderen.

 
Lees meer ›

Extra zomeractiviteit en nóg een busroute erbij!

Extra zomeractiviteit en nóg een busroute erbij!

13 augustus 2020 - We zitten nog midden in de zomervakantie, maar als school zijn wij hard aan het werk om het nieuwe schooljaar fris en fruitig te beginnen. 
Wij hopen dat jullie lekker aan het genieten zijn van de vakantie. We hoeven gelukkig niet te klagen over het weer. 
Lees meer ›
Zomerschooldagen  op 5, 12 en 19 augustus

Zomerschooldagen op 5, 12 en 19 augustus

31 juli 2020 - 
Op woensdag 5, 12 en 19 augustus kunt u en uw zoon of dochter kosteloos kennismaken met onze multiculturele school. 

Lees meer ›
Bus naar Spijkenisse, Hoogvliet en Rhoon vanaf nieuw schooljaar

Bus naar Spijkenisse, Hoogvliet en Rhoon vanaf nieuw schooljaar

23 juli 2020 - Er kwam vanuit de gemeenschap veel vraag naar leerlingenvervoer. Voornamelijk uit andere gebieden waar onze bussen nog niet reden. Daarom hebben we groot nieuws voor u: een extra bus en een extra route.
Lees meer ›
Nieuwe leerlingenraad sluit het schooljaar af met een feestje 

Nieuwe leerlingenraad sluit het schooljaar af met een feestje 

17 juli 2020 - Op de valreep – zo vlak voor de grote schoolvakantie - is de al maanden geleden gekozen leerlingenraad van Regenboogschool Shri Saraswatie voor een eerste vergadering bij elkaar gekomen en samen hebben ze Aman Janki (13)  tot voorzitter benoemd.
Lees meer ›
Keti Koti

Keti Koti

01 juli 2020 - Onze school in Amsterdam viert jaarlijks het Keti Koti-feest, ter gelegenheid van de afschaffing van de slavernij. Hieronder treft u het artikel aan dat naar aanleiding hiervan in diverse media is verschenen. 
Lees meer ›
Week van de Hindoestaanse immigratie

Week van de Hindoestaanse immigratie

08 juni 2020 - Regenboogschool Shri Saraswatie (RSS) in Rotterdam viert deze week 147 jaar Hindoestaanse immigratie met gastlessen door zanger Shivam Rajaram, gemeenteraadslid Narsingh Balwantsingh en optredens door zangeres Lady Sanjana. Bovendien wordt er een kleurwedstrijd gehouden voor kinderen uit de stad van 4 tot en met 12 jaar. Deze wedstrijd is ook voor kinderen die geen leerlingen zijn van de school.
Lees meer ›
Hartelijk dank voor al jullie inzet voor het

Hartelijk dank voor al jullie inzet voor het "onderwijs op afstand"

16 april 2020 - Lieve ouders / verzorgers, 

Hierbij een groot dank je wel voor jullie hulp en inzet!

Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Een lekker fit bordspel

Een lekker fit bordspel

07 april 2020 - In deze tijden is het extra van belang om niet alleen het huiswerk tijdig te maken maar ook om gezond te eten en drinken en vooral te bewegen. Juf Dirja, de gymjuf heeft een leuk bordspel bedacht. 

Doe je ook mee ?! In de link zie je het filmpje en hieronder kun je het bordspel downloaden.

 

https://www.youtube.com/watch?v=oxT_kboYmQQ

TIPS voor ouders

TIPS voor ouders

31 maart 2020 - We begrijpen dat er heel veel afkomt op de ouders in deze tijd van onderwijs op afstand, daarom hier een waardevolle link met allerlei pedagogische en didactische tips: 

 

https://ouders.lesopafstand.nl/

Een educatief boekje over het coronavirus

Een educatief boekje over het coronavirus

24 maart 2020 - Beste allemaal, 

 

Zie hierbij een educatief boekje over het coronavirus. Lees het voor of laat het de kinderen zelf lezen. De titel luidt: "De Corona's op gezinsvakantie".

Instructiefilm Cloudwise

17 maart 2020 - Beste ouders en kinderen. 

 

Wat vervelend dat we allemaal thuis moeten blijven. Het lijkt wel een beetje op een vakantie. Helaas is het helemaal geen vakantie. Wij zijn de komende 3 weken thuis aan het werk. 

Dat wil zeggen dat wij elke dag vroeg opstaan en ons klaarmaken voor de dag. Douchen en goed ontbijten. En dan vervolgens aan het schoolwerk beginnen. Veel van het schoolwerk staat klaar in Cloudwise. In onderstaand instructiefilmpje ziet u hoe u kunt inloggen. Daarnaast sturen de leerkrachten binnenkort een weektaak naar u toe via Mijnschoolinfo.

 

Hopelijk tot binnenkort!
Lees meer ›

Update preventie coronavirus

13 maart 2020 - Ook wij op school volgen de stappen hieronder, ter preventie van de verspreiding van het coronavirus. 

Uw kind kan gewoon naar school komen als er geen gezondheidsklachten zijn. Bij milde klachten adviseert het RIVM om uw kind ziek te melden. Neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts kunnen symptomen zijn. Als uw kind 24 uur klachtvrij is, kan hij of zij weer naar school. Als de klachten verergeren, wordt geadviseerd de huisarts te bellen. Wij vragen u zelf te beoordelen of het verstandig is om uw kind naar school te laten gaan. 

 

U kunt ook de veelgestelde vragen op de website van het RIVM raadplegen voor meer info. De Rijksoverheid heeft een speciaal telefoonnummer ingesteld voor vragen over corona. Bel naar 0800 - 1351 (bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur).

 

 
Lees meer ›

Leerlinge Jyotika Bholasing zingt holisong!

04 maart 2020 - Wat zijn we trots! Leerlinge Jyotika Bholasing heeft een mooi holisong ingezongen. Zie onderstaande en kom in de holisfeer!

Zie 

Preventie Coronavirus

02 maart 2020 - Ook wij op school volgen de stappen hieronder, ter preventie van de verspreiding van het coronavirus. 

De allerbeste wensen voor 2020!!

De allerbeste wensen voor 2020!!

10 januari 2020 - Namens alle personeelsleden en leerlingen van de Regenboogschool Shri Saraswatie.
Hele fijne en gezonde feestdagen!

Hele fijne en gezonde feestdagen!

20 december 2019 - Alle personeelsleden van de Regenboogschool Shri Saraswatie wensen u hierbij hele fijne en gezonde feestdagen!

1 2 3 4 5