mededelingen

SHON-scholen presenteren zich op het Milan Festival Den Haag

SHON-scholen presenteren zich op het Milan Festival Den Haag

23 juli 2018 - Komt u ons ook bezoeken op het Milan Summer Festival op 3, 4 en 5 augustus in het Zuiderpark in Den Haag? Stichting Hindoe Onderwijs Nederland staat bij kinderland. Hier kunt u kennismaken met onze basisscholen in Den Haag, Utrecht, Almere, Rotterdam en Amsterdam! Ook Amriz.nl zal er zijn en een challenge voor de kinderen gaan verzorgen! Wij hopen u allemaal daar te mogen ontmoeten!

Dit is mijn klas

13 juli 2018 - Op het middenblad van het ROM (Rotterdams onderwijs magzine) van juni 2018 staat onze groep 8. 
Lees meer ›

Privacybeleid op school

28 mei 2018 - 

Op onze school wordt zorgvuldig omgegaan met de privacy van onze leerlingen. In verband met het geven van onderwijs, het begeleiden van onze leerlingen en de vastlegging daarvan in de administratie van de school, worden er gegevens over en van leerlingen vastgelegd. Deze gegevens worden persoonsgegevens genoemd. Het vastleggen en gebruik van deze persoonsgegevens is beperkt tot informatie die strikt noodzakelijk is voor het onderwijs. De gegevens worden beveiligd opgeslagen en de toegang daartoe is beperkt.
Lees meer ›

Excursie: HAVEN Rotterdam

Excursie: HAVEN Rotterdam

14 mei 2018 - 
BEZOEK HAVEN ROTTERDAM:
 
Vlak voor de mei-vakantie ( op woensdag 25 april ) zijn de beide groepen 7 ( waarvan een klas een combinatiegroep is ) naar het infopunt van de HAVEN van ROTTERDAM geweest.
Dit is het EIC van Mainport Rotterdam in Rozenburg.  De afkorting EIC staat voor: Educatief Informatie Centrum.
Van dit educatief uitstapje is een foto-impressie te vinden op de webpage van de beide vernoemde groepen.
Hieronder drie foto's voor een goede eerste indruk

Lees meer ›
Nieuwe leden van de Raad van Toezicht stellen zich voor

Nieuwe leden van de Raad van Toezicht stellen zich voor

10 april 2018 - Sinds kort is Raad van Toezicht van Stichting Hindoe Onderwijs versterkt met drie nieuwe leden, waaronder de eerste vrouwelijke voorzitter Kaushilya Budhu Lall. Via deze link vindt u hun introducties. 

Chautaal-groep Shri Saraswatie School live op Radio Amor

09 maart 2018 - De leerlingen van de Rotterdamse Shri Saraswatie School hadden op donderdag 1 maart 2018 aan de vooravond van Holi Phagua een 'live' chautaaloptreden bij Amor FM. 
Lees meer ›
Holi-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs Nederland, Holi Phagua 2018

Holi-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs Nederland, Holi Phagua 2018

02 maart 2018 - Op vrijdag 2 maart vieren miljoenen Hindoes over de hele wereld Holi Phagua. De kinderen van de Hindoebasisscholen van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) vieren dat na de voorjaarsvakantie op maandag 5 maart. Wat betekent Holi Phagua voor de leerlingen?

 
Lees meer ›

Nieuwjaarswens

08 januari 2018 - De medewerkers en het bestuur van Stichting Hindoe Onderwijs wensen iedereen een gelukkig en gezond 2018!

Shri Saraswatie School steunt Ronald McDonald kinderfonds

Shri Saraswatie School steunt Ronald McDonald kinderfonds

20 december 2017 -  

`Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen en heeft een ziek kind altijd z’n ouders dichtbij. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan.´

 
Lees meer ›

Gedragsprotocol

29 november 2017 - Samen, respect en groei zijn onze uitgangspunten van wat wij van iedereen verwachten. Niet alleen van de kinderen onderling, maar ook van volwassenen onderling en van kinderen en volwassenen naar elkaar.Wat bedoelen wij eigenlijk met samen, respect en groei?
Lees meer ›

Divali-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs

20 oktober 2017 - 

Vacature Shri Ganesha School

12 oktober 2017 - Stichting Hindoe Onderwijs is op zoek naar een enthousiaste directeur voor onze school te Almere.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving en profielschets

Divali-viering te Rotterdam

28 september 2017 - Onze leerlingen doen mee met de Divali-viering; zie onderstaand promo-filmpje:

 

Day of non-voilence

26 september 2017 - 
Lees meer ›

Kinderboekenweek

19 september 2017 - 
Lees meer ›
Opening nieuw schooljaar door Rajesh Ramnewash

Opening nieuw schooljaar door Rajesh Ramnewash

05 september 2017 - Hieronder treft u de welkomstboodschap aan van onze voorzitter van het College van Bestuur ter gelegenheid van de opening van het nieuwe schooljaar:
Lees meer ›

Marcel Pennings voelt zich welkom op Shri Saraswatie School

04 september 2017 - Marcel Pennings is sinds 1 juli officieel de nieuwe directeur van Shri Saraswatie School, maar toen hij de vacature zag moest hij er goed over nadenken. “Ik had zoiets van: ze zoeken waarschijnlijk iemand met een Hindoestaanse achtergrond, dus dat heeft geen zin. Maar de uitgangspunten en de waarden en normen zijn gelijk aan waar ik voor sta en uiteindelijk heb ik gewoon gesolliciteerd.”

 

Door Stuart Kensenhuis
Lees meer ›

Bomberbot gaat naar alle SHON-scholen

Bomberbot gaat naar alle SHON-scholen

04 september 2017 -  

“Vanaf dit schooljaar (2017-2018) beginnen alle SHON-scholen in de bovenbouw met Bomberbot, een lesreeks programmeren met een spel waarbij onze leerlingen door het bepalen van allerlei routes opdrachten gaan uitvoeren. Ondertussen ontwikkelen ze vaardigheden zoals codetaal en logisch denken. Op Shri Vishnu School en Shri Laksmi school zijn al workshops gedraaid om te kijken hoe het gaat.” Dit zegt Frank Bukkems, bovenschoolse ICT-coördinator en verantwoordelijk voor het uitzetten van de lesreeks op de verschillende scholen.

  

Door Stuart Kensenhuis
Lees meer ›