Nieuws - pagina 7

Foto bij artikel Shri Saraswatie School steunt Ronald McDonald kinderfonds

Shri Saraswatie School steunt Ronald McDonald kinderfonds

20 december 2017 - 

 

`Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen en heeft een ziek kind altijd z’n ouders dichtbij. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan.´

 


Lees meer ›

Gedragsprotocol

29 november 2017 - 

Samen, respect en groei zijn onze uitgangspunten van wat wij van iedereen verwachten. Niet alleen van de kinderen onderling, maar ook van volwassenen onderling en van kinderen en volwassenen naar elkaar.Wat bedoelen wij eigenlijk met samen, respect en groei?


Lees meer ›

Divali-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs

20 oktober 2017 - 

Vacature Shri Ganesha School

12 oktober 2017 - 

Stichting Hindoe Onderwijs is op zoek naar een enthousiaste directeur voor onze school te Almere.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving en profielschets

Divali-viering te Rotterdam

28 september 2017 - 

Onze leerlingen doen mee met de Divali-viering; zie onderstaand promo-filmpje:

 

Day of non-voilence

26 september 2017 - 
Lees meer ›

Kinderboekenweek

19 september 2017 - 
Lees meer ›
Foto bij artikel Opening nieuw schooljaar door Rajesh Ramnewash

Opening nieuw schooljaar door Rajesh Ramnewash

05 september 2017 - 

Hieronder treft u de welkomstboodschap aan van onze voorzitter van het College van Bestuur ter gelegenheid van de opening van het nieuwe schooljaar:


Lees meer ›

Marcel Pennings voelt zich welkom op Shri Saraswatie School

04 september 2017 - 

Marcel Pennings is sinds 1 juli officieel de nieuwe directeur van Shri Saraswatie School, maar toen hij de vacature zag moest hij er goed over nadenken. “Ik had zoiets van: ze zoeken waarschijnlijk iemand met een Hindoestaanse achtergrond, dus dat heeft geen zin. Maar de uitgangspunten en de waarden en normen zijn gelijk aan waar ik voor sta en uiteindelijk heb ik gewoon gesolliciteerd.”

 

Door Stuart Kensenhuis


Lees meer ›
Foto bij artikel Bomberbot gaat naar alle SHON-scholen

Bomberbot gaat naar alle SHON-scholen

04 september 2017 - 

 

“Vanaf dit schooljaar (2017-2018) beginnen alle SHON-scholen in de bovenbouw met Bomberbot, een lesreeks programmeren met een spel waarbij onze leerlingen door het bepalen van allerlei routes opdrachten gaan uitvoeren. Ondertussen ontwikkelen ze vaardigheden zoals codetaal en logisch denken. Op Shri Vishnu School en Shri Laksmi school zijn al workshops gedraaid om te kijken hoe het gaat.” Dit zegt Frank Bukkems, bovenschoolse ICT-coördinator en verantwoordelijk voor het uitzetten van de lesreeks op de verschillende scholen.

  

Door Stuart Kensenhuis


Lees meer ›

Welkom in het nieuwe schooljaar

23 augustus 2017 - 

Avondvierdaagse

17 mei 2017 - 

Vacature Directeur

06 april 2017 - 

De Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) zoekt met ingang van schooljaar 2017-2018 een directeur voor de Shri Saraswatieschool in Rotterdam, Delfshaven.

Meer informatie hierover treft u onder het kopje Vacature

Subh Navratri

28 maart 2017 - 

Foto bij artikel Holi viering

Holi viering

13 maart 2017 - 
Lees meer ›

Holi-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs

10 maart 2017 - 

 

Beste ouders, leerlingen en collega’s,

 

OP maandag 13 maart vieren miljoenen Hindoes over de hele wereld Holi Phagua. Ook wij vieren in Nederland met de vijf Hindoebasisscholen van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland op maandag Holi. Holi is een Hindoefeestdag die de overwinning van het goede op het kwade symboliseert.

De kinderen zijn al weken deze feestdag voor te bereiden. In Almere is de hele buurt uitgenodigd.  Een koor in Utrecht onder leiding van muzikant Raj Mohan, een volksmuziekgroep in Rotterdam die chautalmuziek zingt en speelt, een fakkeloptocht op initiatief van onze school in Amsterdam en het verhaal van de overwinning van de vrome jongen Prahlad op de kwade Holika en zijn wrede en machtswellustige vader Hiranyakashap uit de Bhagavad Purana dat in de klassen in Den Haag wordt verteld en nagespeeld.

Voor ons staat Holi ook in het teken van goede en liefdevolle omgang met elkaar. We doen er dan ook alles aan om beter met elkaar samen te leven. De kinderen krijgen dat dagelijks op onze scholen mee. Tijdens het vieren van Holi verdwijnen onderlinge ruzies. Iedereen viert feest. Er wordt niet meer gepest. Holi is een voorbeeld voor de rest van het jaar. Alle kinderen van onze scholen, ook niet-Hindoeïstische kinderen uit verschillende bevolkingsgroepen, spelen maandag Holi met elkaar. Holi is het feest van vele kleuren, zoals onze samenleving er ook één is van vele gezichten, afkomst, culturen en ideeën. Met Holi is iedereen gelijk. Het goede overwint het kwade met onze veelkleurigheid. Verscheidenheid overwint, oftewel liefde voor iedereen.

Subh Holi

Rajesh Ramnewash, voorzitter College van Bestuur SHON

Holi uitnodiging

07 maart 2017 - 

 

Beste ouders/verzorgers,

 

Op maandag 13 maart 2017 vieren wij met de leerlingen en de ouders van onze school

het Holi-Phagwa feest.

 

Uitnodigingsbrief

Maha Shivratri

24 februari 2017 - 

Maha Shivratri

24 februari 2017 - 

Maha Shivratri wordt door Hindu’s als de meest heilige dag beschouwd. Op deze dag wordt op verschillende manieren gevast,  niet-vegetariërs leven een aantal dagen vooraf vegetarisch, maar het belangrijkste is dat Shiv Bhagvaan op deze dag wordt aanbeden.


Lees meer ›

Mededelingen januari - februari

19 januari 2017 - 

1 2 3 4 5 6 7 8