Nieuws

17 juli 2020

Nieuwe leerlingenraad sluit het schooljaar af met een feestje 

Op de valreep – zo vlak voor de grote schoolvakantie - is de al maanden geleden gekozen leerlingenraad van Regenboogschool Shri Saraswatie voor een eerste vergadering bij elkaar gekomen en samen hebben ze Aman Janki (13)  tot voorzitter benoemd.

Nieuwe leerlingenraad sluit het schooljaar af met een feestje 

Rotterdam – “We moeten het schooljaar afsluiten met een feestje alleen voor de kinderen”, zeggen de leden allemaal enthousiast tijdens de bijeenkomst. De raad bestaat uit acht leerlingen die vanwege de coronacrises geen activiteiten konden uitvoeren. Behalve Aman gaat het om Svasti Baidjnath - Missier (9), Aditya Chedi (10), Shivesh Badrie (10), Shruti Drigpal (11), Mantra Rambhadjan (12), Radha Gonesh (12) en Shruti Ganesh (ook 11). Blijkbaar zijn ze vastbesloten om er nog iets moois van te maken want los van een eindfeest strooien ze met serieuze voorstellen waar ook de school beter van wordt.

 

“Soms worden er kledingstukken achtergelaten bij het voetbalveld van de school”, zegt Svasti. “Ik vind het vervelend om te zien want het is eigenlijk milieuvervuiling.” Ze trekt een ernstige blik en iedereen geeft haar gelijk. Aman voegt er iets aan toe: “Het is onze school dus we moeten het netjes zien te houden.” Begrijpelijk dat hij tot voorzitter van de raad is gekozen maar helaas gaat hij aan het eind van dit schooljaar vertrekken naar de middelbare school. Sommige leden doen het voorstel om prullenbakken te plaatsen op het schoolplein zodat de kinderen hun papiertjes daarin kunnen gooien en niet op de grond, zoals nu soms gebeurt. Eentje wil schonere toiletten. Aman is vastbesloten om hierover nog een gesprek aan te vragen bij directeur Marcel Pennings.

 

Het eindfeestje dat door de leerlingenraad is voorgesteld is vooral met hulp van meester Sandip Ramlal in korte tijd georganiseerd en is op dinsdag 14 juni met bijna 200 leerlingen op het schoolplein gehouden. De regen leek heel even spelbreker te worden maar uiteindelijk viel dat reuze mee. Speciaal voor de kinderen was er onder meer een frietkraam, barra, Surinaams schaafijs en watermeloen. Ook was er een groot springkussen waarop de kinderen konden hossen en dollen. Vrij feesten en spelen was het motto om dit bijzondere schooljaar – dat ze later vermoedelijk ook zullen herinneren vanwege de sores met het coronavirus – goed af te sluiten. “Dit was echt heel leuk”, zei één van de jongste kinderen aan het eind.