Nieuws

08 juni 2020

Week van de Hindoestaanse immigratie

Regenboogschool Shri Saraswatie (RSS) in Rotterdam viert deze week 147 jaar Hindoestaanse immigratie met gastlessen door zanger Shivam Rajaram, gemeenteraadslid Narsingh Balwantsingh en optredens door zangeres Lady Sanjana. Bovendien wordt er een kleurwedstrijd gehouden voor kinderen uit de stad van 4 tot en met 12 jaar. Deze wedstrijd is ook voor kinderen die geen leerlingen zijn van de school.

Week van de Hindoestaanse immigratie

Rotterdam – Zanger Shivam Rajaram is 18 jaar jong maar timmert al behoorlijk aan de weg. Hij is vooral bekend van de hits ‘Pater tore mashup’ en “Lote bhoudjie mashup’. Met de eerste heeft hij alleen al op YouTube bijna 1 miljoen views. Op maandag 8 juni komt hij op de RSS vertellen over zijn succes, Hindoestaanse muziek in het algemeen en over de vijf populairste Hindoestaanse instrumenten. Dit doet hij in elke groep – zelfs bij de kleinsten – en hij gaat hen ook op een speelse manier leren hoe je een liedje schrijft.

 

Narsingh Balwantsingh is sinds 2018 gemeenteraadslid voor de PvdA in Rotterdam. Lange tijd was hij vooral bekend als cabaretier, acteur, presentator en columnist. Op donderdag 11 juni komt hij op de RSS het verhaal vertellen van de Hindoestaanse immigratie, vanuit India naar Suriname en daarna verder naar Nederland.

 

Lady Sanjana (Sanjana Malhoe) is 21 jaar en wordt wel gezien als de K3-versie van de Hindoestaanse muziek. Vooral bij jongere kinderen is ze erg populair. Op vrijdag 12 juni is ze op de RSS aanwezig en geeft in elke groep een klein gastoptreden. Dat belooft wat!

 

Regenboogschool Shri Saraswatie heeft al sinds het ontstaan van de school in 1990/1991 als missie; samen leven, leren, werken en groeien. Docenten zijn er erg op gebrand om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun rol in de Nederlandse samenleving en in dat verband hebben ze van hen net zulke hoge verwachtingen als de ouders. 

 

Alle gastlessen worden conform de COVID-19 maatregelen van het RIVM gegeven.