Nieuws

03 september 2020

Zaterdagschool gaat van start!

De zomervakantie is inmiddels voorbij. DIt schooljaar starten wij met de (gratis) zaterdagschool voor iedereen tussen de 4 en 12 jaar. Ook verwelkomen wij u als ouder om mee te doen met leuke workshops! Lees hier wat de zaterdagschool is en hoe zo een dag eruit ziet.

 


Preview foto
De woensdagen in de zomer waren zo succesvol, dat we als school hebben besloten dit ook op de zaterdagen door te zetten. We merken ook dat er behoefte is aan extra hulp na een lange periode van thuisonderwijs.
Dit betekent dat wij op de zaterdagen open zijn van 10:00 uur - 13:00 uur. Dit is voor iederéén, ook als een kind dus niet op onze school zit. Vertel het dus gerust door aan buren, neefjes, nichtjes enzovoorts. Ook hebben we activiteiten voor de ouders georganiseerd. 

Groep 1 t/m 3
De kinderen van groep 1 t/m 3 zullen leuke speelse activiteiten doen. Hierbij zullen zij op spelende wijze kennis maken met verschillende sport-. spel- en onderwijsactiviteiten.

Groep 4 t/m 8 
De kinderen van groep 4 t/m 8 zullen het eerste uur huiswerkbegeleiding krijgen. De leerlingen krijgen altijd huiswerk mee voor in het weekend. Dit kunnen zij dan tijdens dit uurtje onder begeleiding op school maken. Er zal één vaste huiswerkbegeleider zijn die de ontwikkelingen goed kan volgen en met de groepsleerkracht van te voren overlegd waar zij de kinderen het beste kan helpen. Na de huiswerkbegeleiding zullen de kinderen weer een leuke creatieve of sportieve activiteit doen. Wij proberen deze activiteit af te stemmen met de lopende thema's op school. 

Activiteiten met de ouders
Ook de ouders zijn van harte welkom op de zaterdagschool. Voor de ouders zullen er (gratis) workshops gegeven worden. Dit kan variëren van bijvoorbeeld vegetarisch loempia maken of lekkere Djalebi. Wij zorgen voor de benodigdheden en u hoeft niks mee te nemen. Terwijl de kinderen dus druk bezig zijn met de activiteiten, bent u gezellig met andere ouders aan het kokkerellen. Deze activiteiten kunnen later overigens ook niet keuken gerelateerd zijn. 

Aanmelden
De activiteiten zijn geheel kosteloos voor zowel de volwassenen als de kinderen. U dient zich wel aan te melden, zodat wij weten hoeveel leerlingen wij kunnen verwachten. De kinderen hoeven overigens geen afstand van elkaar te houden. De volwassenen dienen zich ook aan te melden, zodat wij weten hoeveel ruimte wij nodig hebben en of dit haalbaar is i.v.m. het te houden afstand. Aanmelden kan via sramlal@shrisaraswatie.nl. 

Mocht u verder nog vragen of informatie willen hebben, neem dan gerust contact op via bovengenoemde e-mailadres.