Nieuws - pagina 1

19 april, de Landelijke Dag tegen Pesten voor Eenheid & Verbinding

18 april 2023 - 19 april, de Landelijke Dag tegen Pesten voor Eenheid & Verbinding. Stichting Stop Pesten Nu roept alle inwoners van Nederland op om zich bewust te worden van de impact van pesten en actie te ondernemen om het te stoppen. Met de Landelijke Dag tegen Pesten wil de stichting extra aandacht vestigen op dit belangrijke onderwerp. Wij sluiten ons als school daarbij aan, ook wij doen actief mee om pesten tegen te gaan. Vandaag is de leerlingenraad langs de klassen gegaan en heeft uitleg gegeven over morgen. Zij zijn met posters de klassen rond gegaan en hebben verschillende verhalen verteld. Morgen in de klas gaan we tijdens de lessen hiermee aan de slag. Er is verschillend lesmateriaal beschikbaar voor elke groep zodat alle informatie over pesten goed aansluit bij de doelgroep. Het is belangrijk om een onderwerp zoals pesten bespreekbaar te maken zodat we dit met elkaar tegen kunnen gaan. Maakt u samen met ons ook een vuist? Wij zeggen; Stop pesten nu!

 

Donatie aan GIRO 555

20 maart 2023 - De Shri Saraswatie heeft een inzamelingsactie gedaan voor GIRO 555. Op deze dag heeft Ashna vrijwillig haren geknipt van de kinderen en daarna kon een donatie worden gedaan. Ook hebben de leerlingen Holi kaarten gemaakt en deze kaarten zijn door de leerlingenraad verkocht op deze dag. Iedereen was enthousiast en veel ouders zijn langsgekomen om te doneren. Dat heeft ervoor gezorgd dat er een mooi bedrag is op opgehaald!

 

Klik op onderstaande link voor de bekendmaking van het bedrag!

 

https://youtube.com/shorts/JLpDLfHf5YY?feature=share

Thema Middeleeuwen

09 februari 2023 - 

Duizend jaar in vijf weken. Soms kan het snel gaan, maar zo snel? Toch wel.

Het lukt ons prima met het project over de middeleeuwen, de tijd van 500 tot 1500.

Denk nou niet dat er in die duizend jaar maar weinig gebeurde.

Er veranderde juist van alles in deze interessante periode van ruige ridders en kille kastelen, en nog veel meer dan dat.

Inmiddels zijn we gestart met het thema Middeleeuwen en elke week staat er een onderwerp centraal. Middeleeuwen, kerken, ridders & kastelen, steden zijn de onderwerpen die deze weken aan bod komen.

Dharma lessen

04 december 2022 - 

Pandit Deepak is gestart met de Dharma lessen. In de speelzaal komen de kinderen binnen en dan mogen ze hun eigen plek uitzoeken op een matje. In een houding wat voor hen comfortabel is luisteren ze naar de les. De eerste les vertelde de Pandit over mantra en het opstaan in de morgen. Welke rituelen bij het opstaan horen en hoe belangrijk je handen zijn.Wij kijken uit naar zijn vervolglessen. Ook heeft hij een start gemaakt in de kleutergroepen. We zijn dankbaar dat hij dit aan onze leerlingen wil meegeven.

Thema Voeding

04 november 2022 - Wat een heerlijk project binnen Alles-in-1! Vijf weken lang leren over eten en drinken. Waar het voedsel vandaan komt en wat ons lichaam ermee doet. Dat is heel veel. We zullen er nog van opkijken. In rijke landen is aan voedsel geen gebrek. We moeten zelfs opletten dat we onze borden niet te vol scheppen. De handige ‘schijf van vijf’ leert ons hoe we lekker, gezond en telkens weer anders kunnen eten. En dan zijn er nog de prachtplaten in ons boek, de verhalen, liedjes, films en de smakelijke doe-opdrachten. Echt, een project om van te smullen!

 

 

 

Week tegen Pesten

26 september 2022 - Vandaag is de Week tegen Pesten gestart. Pesten is helaas ook iets wat op school kan voorkomen, dus daar moeten we extra aandacht aan blijven besteden. Deze week staat Pesten centraal en doen we extra activiteiten in de klas zodat we met elkaar meer gaan nadenken over dit onderwerp. Het thema voor deze week is: "Grapje moet toch kunnen?!". Dit thema zorgt er voor dat we gaan nadenken over de grapjes die we maken of juist niet maken. Is dat nu plagen of pesten? Vind een ander het grapje wel leuk? Is dit het juiste moment voor een grapje? Dit zijn voorbeelden van stellingen die we met elkaar gaan bespreken deze week.

 

Samen met de leerlingenraad hebben we deze week voorbereid. De posters hangen in de gang, de mindmap is gemaakt en de verhalen kunnen verteld worden in de klas. Met elkaar zetten we dit onderwerp centraal en durven we elkaar hierop aan te spreken. 

 

 

Thema Amerika, Australië, Antarctica & Oceanen

05 september 2022 - 

We gestart met het thema AAA&O. Misschien denkt u wel; dat zijn maar wat letters bij elkaar. Dat is zeker niet waar want, deze afkorting staat voor: Amerika, Australië, Antarctica & Oceanen. Met dit project trekken we de wijde wereld in. We verkennen Australië, een eiland en werelddeel tegelijk. ‘Down Under’ noemen we dit land weleens, want het ligt onderaan aan de andere kant van de globe. We trekken door Noord- en Zuid-Amerika, een superlange tocht, helemaal van de Noordpool tot de Zuidpool. Zo gaan we samen op expeditie. Overal waar we komen, ook in de oceaan, is de natuur machtig en prachtig.

Gespreid Leiderschap: "Het recept voor fijn werk"

08 juli 2022 - 

Eerder hebben we u verteld over Klassewerkplek. Dit heeft een vervolg gekregen en daarover is een artikel geplaatst. In dit artikel vertelt Dewi samen met 2 andere schoolleiders over gespreid leiderschap; "Het recept voor fijn werk".

Klik op deze link om het artikel te lezen

 

Eerste Steenlegging

20 mei 2022 - Wij kijken trots en blij terug op de eerste steenlegging. Afgelopen donderdag 12 mei was een gelaagde en feestelijke dag.
Na de eerste steenlegging en het afronden van de Puja werd persad uitgedeeld en hebben we dit bijzondere moment met elkaar kunnen vieren. Wij zijn dankbaar voor alle hulp, de interesse en enorme betrokkenheid van leerlingen, ouders, (oud) personeel, de gemeente Rotterdam, de Hindoestaanse gemeenschap en buurtbewoners. Dit is echt een belangrijke stap: de bouw gaat beginnen van ons gloednieuwe schoolgebouw. Wij zijn verheugd dat begin van het jaar 2023 het schoolgebouw af is en kijken daar erg naar uit.

 


Lees meer ›

Meester Bhuwan rent de marathon van Rotterdam!

12 april 2022 - Wij zijn super trots op onze meester Bhuwan!
Afgelopen zondag heeft hij meegedaan aan de Marathon van Rotterdam. En niet zomaar een afstand, maar gewoon de 42 km, of het niks is! Echt heel knap gedaan en daarom hebben wij hem afgelopen maandag in het zonnetje gezet met een bosje bloemen. Geen kaart, cadeau of bloemetje dekt deze ongelooflijke prestatie. Niks dan respect voor Meester Bhuwan!

De foto zegt alles: met een Big Smile vol emotie over de finish, wat geweldig. Lekker Fit! to the max!

 

Wij zijn nummer 1 geworden van Zuid Holland met De Klassewerkplekken van 2022!

25 maart 2022 - De Shri Saraswatieschool heeft dit jaar het predicaat Klassewerkplek behaald en is nummer 1
geworden van alle scholen in Zuid-Holland.

 

Bekijk hier de bekendmaking van deze mooie prestatie 

 

Wij zijn heel erg trots op het behalen van deze mooie eerste plek en blijven altijd bezig om de
onderwijskwaliteit te waarborgen. De Shri Saraswatieschool vindt het belangrijk dat ouders,
verzorgers, ons hele team en uiteraard onze kinderen graag naar school komen en zich hier
gelukkig voelen.

 

 
Lees meer ›

Thema Vervoer & Verkeer

25 maart 2022 - In dit project ontdekken we een heleboel nieuwe dingen. Een stoet van voertuigen trekt voorbij en uitvindingen van de laatste 200 jaar. We leren ook van alles over verkeersregels en borden. Hard nodig met al die voertuigen op straat. Ja, het wordt een project met veel info!Leerlijn "Jonge Kind"

25 maart 2022 - In de kleutergroepen zijn we gestart met leerlijnen “jonge kind”. Kijk hoe leuk! De kinderen leren en ervaren aan de hand van verschillende thema’s met gerichte opdrachten. Door de materialen en het spelen met andere leerlingen ontdekken ze steeds weer nieuwe dingen. Zo wordt de wereld van de jonge kinderen groter!

 

 

Bewegend leren met het Springlab!

16 maart 2022 - De kleuters leren door te ervaren met hun hele lichaam. Spelen, ontdekken, samen doen en ervaren. Dit allemaal met het springlab. Spelen en leren tegelijk. Koekjes bakken en cijfers herkennen, je kunnen uiten tijdens het dansen, leren koken door groente te herkennen en emoties leren herkennen.

 

In het filmpje wordt alles duidelijk! Veel kijkplezier!

 

 

 

 

Holi-viering vrijdag 18 maart op school!

16 maart 2022 - 

Saraswatie Jayanti

09 februari 2022 - Afgelopen vrijdag 4 februari hebben wij op een gepaste manier Saraswatie Jayanti gevierd. Alle kinderen van alle groepen hebben hier een bijdrage aan geleverd. Een bijzonder en leerzame Puja waarin wij Saraswatie bedanken voor de kennis, wijsheid en de mogelijkheid om te leren. Op zo'n bijzondere dag als deze, beseffen wij nog beter hoe bijzonder het is dat wij zonder zorgen naar school kunnen en met elkaar nieuwe dingen mogen ontdekken. Dit helpt ons en onze leerlingen op het pad dat voor ons is uitgestippeld waarin wij zelf mogen bepalen welke stappen wij (gaan) zetten. Stappen vooruit met soms even een stapje terug. En laat dat stapje terug net het stapje zijn waar wij het meeste van leren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thema "Geloof"

22 november 2021 - Begin van deze maand is het thema “Geloof” geopend. Per bouw hebben de leerlingen in de speelzaal de presentatie bijgewoond. In deze presentatie werden de 5 geloven geïntroduceerd: Jodendom, Islam, Hindoeïsme, Boeddhisme en het Christendom. De leerlingen zijn in de middag in de klas verdergegaan met de opening. Er is geknutseld en er zijn lekkernijen geproefd die bij het thema “Geloof” horen. Bij binnenkomst staat de thema-tafel in de hal versierd in de 5 verschillende godsdiensten.

 

 

 

Divali

22 november 2021 - Op donderdag 4 november was het Divali. Deze dag werd op school wederom op een aangepaste manier gevierd. Gelukkig konden de optredens van de leerlingen via de livestream worden gevolgd. Iedereen zag er weer prachtig uit deze dag!
Het mooie aan deze dag was ook, dat het een dag was waarin verbinding centraal stond. Het licht mag en mocht speciaal op deze dag over ieder uniek persoon schijnen, en dat was voelbaar in de school. De foto’s zijn daar het bewijs van. Wij als team, hebben samen met elke leerling, hiervan genoten. 

 

Schoolontbijt

22 november 2021 - Op woensdag 3 november hebben we met elkaar ontbeten in de klas. Genoeg te proberen voor iedereen! Het was superleuk om te zien hoe gezellig de leerlingen met elkaar de dag zijn begonnen. Een uurtje gezellig kletsen en met elkaar en theedrinken, dat gebeurt niet elke dag op school! Ondertussen werden de leerlingen zich ook bewust van de voordelen van ontbijten.

 

  1. Ontbijten geeft je energie
  2. Ontbijten levert voedingsstoffen
  3. Ontbijten helpt de stoelgang
  4. Ontbijten voorkomt snacken
  5. Ontbijten is lekker en gezellig

Divali-lezing ook nieuws in Suriname

29 oktober 2021 - De Surinaamse nieuwssite Waterkant.net heeft uitgebreid aandacht besteed aan de Divali-lezing door Martin Sitalsing. Klik hier om dit bericht te bekijken.

1 2 3 4 5 6 7 8