Nieuws - pagina 4

Foto bij artikel Bus naar Spijkenisse, Hoogvliet en Rhoon vanaf nieuw schooljaar

Bus naar Spijkenisse, Hoogvliet en Rhoon vanaf nieuw schooljaar

23 juli 2020 - Er kwam vanuit de gemeenschap veel vraag naar leerlingenvervoer. Voornamelijk uit andere gebieden waar onze bussen nog niet reden. Daarom hebben we groot nieuws voor u: een extra bus en een extra route.
Lees meer ›
Foto bij artikel Nieuwe leerlingenraad sluit het schooljaar af met een feestje 

Nieuwe leerlingenraad sluit het schooljaar af met een feestje 

17 juli 2020 - Op de valreep – zo vlak voor de grote schoolvakantie - is de al maanden geleden gekozen leerlingenraad van Regenboogschool Shri Saraswatie voor een eerste vergadering bij elkaar gekomen en samen hebben ze Aman Janki (13)  tot voorzitter benoemd.
Lees meer ›
Foto bij artikel Keti Koti

Keti Koti

01 juli 2020 - Onze school in Amsterdam viert jaarlijks het Keti Koti-feest, ter gelegenheid van de afschaffing van de slavernij. Hieronder treft u het artikel aan dat naar aanleiding hiervan in diverse media is verschenen. 
Lees meer ›
Foto bij artikel Week van de Hindoestaanse immigratie

Week van de Hindoestaanse immigratie

08 juni 2020 - Regenboogschool Shri Saraswatie (RSS) in Rotterdam viert deze week 147 jaar Hindoestaanse immigratie met gastlessen door zanger Shivam Rajaram, gemeenteraadslid Narsingh Balwantsingh en optredens door zangeres Lady Sanjana. Bovendien wordt er een kleurwedstrijd gehouden voor kinderen uit de stad van 4 tot en met 12 jaar. Deze wedstrijd is ook voor kinderen die geen leerlingen zijn van de school.
Lees meer ›
Foto bij artikel Hartelijk dank voor al jullie inzet voor het

Hartelijk dank voor al jullie inzet voor het "onderwijs op afstand"

16 april 2020 - Lieve ouders / verzorgers, 

Hierbij een groot dank je wel voor jullie hulp en inzet!

Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Foto bij artikel Een lekker fit bordspel

Een lekker fit bordspel

07 april 2020 - In deze tijden is het extra van belang om niet alleen het huiswerk tijdig te maken maar ook om gezond te eten en drinken en vooral te bewegen. Juf Dirja, de gymjuf heeft een leuk bordspel bedacht. 

Doe je ook mee ?! In de link zie je het filmpje en hieronder kun je het bordspel downloaden.

 

https://www.youtube.com/watch?v=oxT_kboYmQQ

Foto bij artikel TIPS voor ouders

TIPS voor ouders

31 maart 2020 - We begrijpen dat er heel veel afkomt op de ouders in deze tijd van onderwijs op afstand, daarom hier een waardevolle link met allerlei pedagogische en didactische tips: 

 

https://ouders.lesopafstand.nl/

Foto bij artikel Een educatief boekje over het coronavirus

Een educatief boekje over het coronavirus

24 maart 2020 - Beste allemaal, 

 

Zie hierbij een educatief boekje over het coronavirus. Lees het voor of laat het de kinderen zelf lezen. De titel luidt: "De Corona's op gezinsvakantie".

Instructiefilm Cloudwise

17 maart 2020 - 

Beste ouders en kinderen. 

 

Wat vervelend dat we allemaal thuis moeten blijven. Het lijkt wel een beetje op een vakantie. Helaas is het helemaal geen vakantie. Wij zijn de komende 3 weken thuis aan het werk. 

Dat wil zeggen dat wij elke dag vroeg opstaan en ons klaarmaken voor de dag. Douchen en goed ontbijten. En dan vervolgens aan het schoolwerk beginnen. Veel van het schoolwerk staat klaar in Cloudwise. In onderstaand instructiefilmpje ziet u hoe u kunt inloggen. Daarnaast sturen de leerkrachten binnenkort een weektaak naar u toe via Mijnschoolinfo.

 

Hopelijk tot binnenkort!


Lees meer ›

Update preventie coronavirus

13 maart 2020 - Ook wij op school volgen de stappen hieronder, ter preventie van de verspreiding van het coronavirus. 

Uw kind kan gewoon naar school komen als er geen gezondheidsklachten zijn. Bij milde klachten adviseert het RIVM om uw kind ziek te melden. Neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts kunnen symptomen zijn. Als uw kind 24 uur klachtvrij is, kan hij of zij weer naar school. Als de klachten verergeren, wordt geadviseerd de huisarts te bellen. Wij vragen u zelf te beoordelen of het verstandig is om uw kind naar school te laten gaan. 

 

U kunt ook de veelgestelde vragen op de website van het RIVM raadplegen voor meer info. De Rijksoverheid heeft een speciaal telefoonnummer ingesteld voor vragen over corona. Bel naar 0800 - 1351 (bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur).

 

 


Lees meer ›

Leerlinge Jyotika Bholasing zingt holisong!

04 maart 2020 - Wat zijn we trots! Leerlinge Jyotika Bholasing heeft een mooi holisong ingezongen. Zie onderstaande en kom in de holisfeer!

Zie 

Preventie Coronavirus

02 maart 2020 - Ook wij op school volgen de stappen hieronder, ter preventie van de verspreiding van het coronavirus. 

Foto bij artikel De allerbeste wensen voor 2020!!

De allerbeste wensen voor 2020!!

10 januari 2020 - Namens alle personeelsleden en leerlingen van de Regenboogschool Shri Saraswatie.
Foto bij artikel Hele fijne en gezonde feestdagen!

Hele fijne en gezonde feestdagen!

20 december 2019 - Alle personeelsleden van de Regenboogschool Shri Saraswatie wensen u hierbij hele fijne en gezonde feestdagen!

Foto bij artikel Sint heeft ook een welverdiend kado voor de school..

Sint heeft ook een welverdiend kado voor de school..

11 december 2019 - Afgelopen donderdag kwam de Sint langs met zijn lieve pieten en heeft ook een bijzonder, welverdiend, kado langsgebracht. Namelijk, het certificaat van de Regenboog. Het certificaat hangt mooi aan de gevel bij de voordeur. Alle personeelsleden hebben hard gewerkt aan dit certificaat en zijn ook heel blij met dit mooie kado!
Foto bij artikel Iedereen een winnaar....

Iedereen een winnaar....

06 december 2019 - Wat hebben de leerlingen goed hun best gedaan om een "Duurzame Surprise" te maken! De surprises zagen er geweldig uit! Veel dank aan onze expert-jury die de surprises kwamen beoordelen. Ze vonden het erg moeilijk maar hebben toch gezamenlijk per groep een winnaar kunnen benoemen. Deze winnaars per groep, hebben een hele mooie certificaat ontvangen uit de handen van onze echt Sint en zijn lieve pieten. 
Lees meer ›
Foto bij artikel Leerlingenraadverkiezing!

Leerlingenraadverkiezing!

28 november 2019 - Oh, wat is het spannend! De leerlingen van de groepen 6 t/m 8 mogen stemmen. Per groep zijn er 3 potentiële kandidaten, die zich hebben opgegeven. Zij zijn bereid om 1 keer in de 6 weken hun pauze in te leveren voor een leerlingenraadvergadering. Per groep mogen de leerlingen stemmen op 2 van de 3 potentiële kandidaten. Degenen met de meeste stemmen komen in de leerlingenraad. Vanmiddag wordt in de groepen bekend gemaakt wie de meeste stemmen hebben gekregen. 
Foto bij artikel Wedstrijd:

Wedstrijd: "Meest Duurzame Surprise"

20 november 2019 - Wat spannend...en niet alleen dat Sinterklaas weer in het land is met zijn lieve pieten. Maar onze school organiseert een echte wedstrijd: "Meest Duurzame Surprise". Op woensdag 4 december komen er expert-juryleden langs. Zij weten alles over duurzame materialen en zij zullen bepalen wie de winnaar is per groep. 

 

 

Foto bij artikel Thema :

Thema : "Voeding"

11 november 2019 - We zijn alweer begonnen aan thema twee van "Alles-in-1", namelijk thema "VOEDING". 

 

De thematafel is mooi aangekleed en mocht u inspiratie nodig hebben voor een lekkere maar ook gezonde traktatie kijkt u vooral in de map. 

 

Foto bij artikel Staking!

Staking!

05 november 2019 - Wij gaan ook staken. Gelukkig hebben we nog geen groepen naar huis hoeven te sturen zoals elders in het land maar de nood is hoog!

 

Dank u wel voor uw begrip!

1 2 3 4 5 6 7 8